Ako imate vremena i šivaću mašinu, javite se! Krenula je akcija za pomoć splitskom rodilištu, materijala ima dovoljno, ali fali ruku

– Drage mame, ako imate vremena i šivaću mašinu, a voljne ste pomoći, javite se u Ni-Na Design inbox. Šivamo maskice za donaciju Rodilištu KBC Split. Materijala ima dovoljno, ali nemamo ruku. Ako ima takvih mama, javite se kako bismo dogovorili preuzimanje materijala i eventualnu obuku za šivanje. Hvala – objavljeno je u jednoj splitskoj Facebook grupi koja okuplja mame iz Splita i okolice.

Dovoljno dobar razlog da privuče i našu pažnju, pa smo stoga i htjeli provjerili tko stoji iza ove hvalevrijede inicijative.

– Cilj je napraviti 1000 maski, prvenstveno za one na ‘prvoj crti obrane’, doktore i sestre, ali i za sve ostale djelatnike spltskog Rodilišta i naravno, babinjače te trudnice – kazala nam je inicijatorica Nina iz Ni-Na Designa, inače iz Trilja, koja ne želi veliku medijsku pažnju oko svega, iz tog razloga nećemo ovdje ni navoditi njeno puno ime i prezime.

– Kao i svi, razmišljala sam kako nema maskica i kako su poskupjele za 1000 posto. Ponukana idejom jedne žene iz Zagreba, koja je pokrenula slično na području Zagreba te odlučila donirati maske, odlučila sam i ja napraviti isto. Napravila sam nekoliko probnih maski. Kontaktirala sam KBC Split i u dogovoru s Marijom Grančić, glavnom sestrom bolnice, krenulo je – dodala je.

Oduševljeni su našom inicijativom, presretni su zbog donacije, kaže Nina.

Planirano je zapravo koliko bude materijala, no za sada sigurno ima za 1000 komada, kaže Nina.

– Shvatila sam kako nećemo to stići napraviti narednih 10 dana. Nas smo dvije same, kolegica i ja, pa sam iz tog razloga potražila pomoć preko društvenih mreža. U ponedjeljak mi se već javilo 20-ak žena koje su željne pomoći, u utorak još njih 10-ak.

Pa čak i one koje ne znaju s iglom i koncem, ali su voljne pomoći i hvala im na tome.

Sav materijal, 100 posto pamučni, do kraja današnjeg dana, u utorak, dostavili smo svim ženama i to je to. Sutra tijekom dana, kada obavimo finalni razgovor sa glavnom sestrom bolnice, sve one redom iz Splita, Kaštela, Trogira, Sinja i Trilja počinju sa šivanjem maskica – kazuje Nina.

– Još jednom hvala svima ali i njihovoj brzini reagiranja.

Iako u srijedu već počinju šivati, mogu im se i ostale zainteresirane pridružiti. Za sada nas ima dovoljno, ali nikad se ne zna – zaključuje inicijatorica.

Komentari ispod objave samo pozitivni.

– Žene svaka čast, radim u KBC- u i nemamo dovoljno maski, pa to je za po……također se ne možemo obraniti od posjeta ..a pacijenti lipo izolirani i zbrinuti..pa kad dođe od prijateljice prijateljica ..dakle, nije niti najbliža rodbina..pa ne bi joj nitko dokazao da ugrožava bolesne..jaoooo..Ovo je najbolja grupa ikad, toliko ste mi pozitive unile u život..fala – 

– Možete li ovo stavit javno ili da se može dijeliti, jer ne mogu nikako poslati ovu objavu onima koje bi vam rado pomogle – 

– Ja se javljam, i ja bi se uključila –

– Evo mogu i ja ,možda neću veliki broj maskica napraviti jer sam u radnom odnosu ali ću se potruditi-

– Pružam pomoć-

– Potez vrijedan hvale…jer su pojedinci pograbili sve kao da su sami na ovom svijetu..sramota da se ovako ponašaju ljudi..baš bi trebalo donijeti mjere da ne možeš ovako grabiti..nego da baš za svakog bude isto..da svako može kupiti u granicama normale..ne gomilati stvari koje možda nećes ni upotrijebiti..a drugi ne može doći zbog takvih ni do rukavica..-

#RODILIšTE SPLIT#DONACIJA MASKI
Slobodna Dalmacija