O projektu

Projekt Volontiram - činim svoj svijet boljim

Svrha projekta „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ je osnažiti građane, osobito mlade i organizatore volontiranja za volonterstvo radi aktivnog sudjelovanja u zajednici, nastaviti rad lokalnog volonterskog centra te promovirati volonterstvo na području Imotske krajine na dobrobit lokalne zajednice i samih volontera.

Projektom je omogućeno uspostavljanje prvog lokalnog volonterskog centra u Imotskoj krajini kao mjesta susreta potencijalnih volontera i organizatora volontiranja, mjesto razvijanja ideja, traženja i dobivanja potpore. Različitim edukacijama i volonterskim akcijama potičemo građane na uključivanje i (su)djelovanje, te tako pridonosimo kvaliteti života u lokalnoj zajednici.

Projektne aktivnosti pružaju poticajno okruženje za aktivno sudjelovanje, jednake mogućnosti i socijalno uključivanje građana, toliko važno u zajednici s periferije iz koje se neprestano odlazi.

Projekt se provodi na području jedinica lokalne samouprave koje imaju status potpomognutih područja, odnosno brdsko-planinskih područja s izraženim rizikom siromaštva.

Financijsku potporu projektu dalo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu Centra za održivi razvoj iz Imotskog (COR), Udruge mladih „K.U.M. Proložac” i općina Proložac, Podbablje i Runovići.

Vrijeme provedbe: 01. siječnja 2020. – 31. prosinca 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 90.000,00 kn