Hrvatska volontira 2020.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira održava se u Hrvatskoj desetu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19, premještena je na rujan, te se održava od 23. do 26. rujna 2020. godine. Ovogodišnji slogan kampanje je “Važna društvena mreža“, kojim se želi istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju.

Pokrovitelj 10. jubilarne kampanje Hrvatska volontira je predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, čime je pružio potporu razvoju i vidljivosti volonterstva u Hrvatskoj. U pismu pokroviteljstva tako kaže: “Volonterstvo je izraz duboko usađene etike pomaganja i osvještavanja građana, oplemenjujući živote onih kojima se pomaže i onih koji pomažu ili sudjeluju. Uvjeren sam da će i ova kampanja biti autentična manifestacija entuzijazma i požrtvovnosti brojnih naših građanki i građana“.

Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/