Imamo ideju!

Europske snage solidarnosti organiziraju webinar o Projektima solidarnosti Imamo ideju! u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine, od 10 do 13 sati, putem platforme Zoom.

Projekti solidarnosti  naziv je aktivnost u okviru programa Europske snage solidarnosti koja omogućuje skupini od petero mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina da dobiju bespovratna sredstva kako bi zajedničkim snagama realizirali svoju ideju/inicijativu i potaknuli konkretnu promjenu u svojoj zajednici.  Osim što će svojim radom pridonijeti boljitku zajednice, mladi imaju priliku samostalno voditi EU financiran projekt i puno naučiti.  

Prijava projekata solidarnosti nije komplicirana – uz par formalnih uvjeta bitna je ideja i istinska želja za doprinosom i iskazivanjem solidarnosti prema zajednici te sudjelovanje skupine od najmanje petero mladih. Kako bi mladima i organizacijama mladih i za mlade pomogli oko prijave projekata solidarnosti organizira se trosatni webinar pod nazivom Imamo ideju! 

Na webinaru će djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt te će se predstaviti i uspješno provedeni projekti solidarnosti u Hrvatskoj. 

Webinar će biti i interaktivan, odnosno sudionici će imati priliku dobiti povratnu informaciju o svojim eventualnim projektnim idejama.  

Događaj je namijenjen mladim osobama, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova.  

Prijaviti se možete na poveznici:

https://register.empl.io/projekti_solidarnosti?locale=hr