Nacionalna konferencija o volonterstvu

Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva na konferenciju “Vrline povezanosti: Programi u zajednici za mentalno zdravlje”. Na ovom skupu, zajednički će se istražiti ključne teme i inicijative koje oblikuju pristup potencijalima volontiranja i civilnog društva te suradnje u zajednici u brizi za mentalno zdravlje. Konferencija će se održati 9. studenog 2023. godine, u Zagrebu.

Konferencija će okupiti različite dionike važne za ovu temu, nudeći svježe perspektive i pružajući priliku za dublje istraživanje potencijala volontiranja i programa u zajednici s ciljem jačanja društvene povezanosti, podrške i otpornosti.

Stavljajući zajednicu u središte rasprave o mentalnom zdravlju, konferencija će okupiti domaće i europske stručnjake kroz panel diskusiju, ponuditi primjere dobre prakse djelovanja civilnog društva i volontera u području mentalnog zdravlja te borbi protiv negativnih posljedica usamljenosti i izolacije.

Ova konferencija namijenjena je volonterskim centrima, organizatorima volontiranja, kao i ostalim relevantnim dionicima i donositeljima odluka u području razvoja volonterstva, zajednice i mentalnog zdravlja. Kroz predavanja, radionice i panel diskusije, zajedno ćemo istražiti kako povezanost može postati temelj za stvaranje snažnih, otpornih i podržavajućih zajednica. Pridružite se stručnjacima, aktivistima, volonterima i entuzijastima u ovom značajnom dijalogu o budućnosti naše povezanosti i pristupa mentalnom zdravlju kao zajedničkog zadatka naših zajednica.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se prijaviti putem sljedeće poveznice, a prijave su otvorene do 3. studenoga 2023. Za sudjelovanje na konferenciji organiziran je i prijevoz autobusom iz Osijeka, Rijeke i Splita.

Program i druge informacije potražite na poveznici:

https://www.hcrv.hr/dogadaji/nacionalna-konferencija

Izvor: Hrvatski centar za razvoj volonterstva