Perspektive za razvoj volonterstva u Hrvatskoj

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj s partnerima poziva škole, udruge i ustanove koje djeluju kao organizatori volontiranja, akademsku zajednicu te lokalne donositelje odluka na predstavljanje
izrađenih smjernica za razvoj volonterstva te metodologije mjerenja utjecaja volontiranja u sklopu projekta Radius V, koje će seodržati u srijedu, 11. listopada 2023. godine, u prostorijama Volonterskog centra Osijek, Županijska 11 (u dvorištu), Osijek, od 10 – 13 sati.

Ovim događajem organizatori žele predstaviti relevantna saznanja o stanju volonterstva proizašla iz niza provedenih znanstvenih istraživanja, ispitivanja društvenih potreba i javnog mnijenja. Na temelju ovih spoznaja, oblikovane su smjernice koje će služiti kao ključna referenca za donositelje odluka u području unapređenja volonterstva te je uspostavljena i pilotirana inovativna metodologija koja će omogućiti sustavno i kontinuirano praćenje, istraživanje te mjerenje utjecaja volontiranja na osobni razvoj pojedinaca i na društveno-ekonomski razvoj društva.

„Radius V“ – program istraživanja i razvoja volonterstva usmjeren je na kreiranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva u Hrvatskoj kroz jačanje stručnih, analitičkih i zagovaračkih kapaciteta OCD-a te poticanje umrežavanja, suradnje i strukturiranog dijaloga između organizacija civilnoga društva, lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera, visokoobrazovnih i znanstvenih ustanova s ciljem razvoja učinkovitih javnih politika u području razvoja volonterstva.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do ponedjeljka, 9. listopada 2023. godine. Prijaviti se možete putem sljedećeg obrasca: https://forms.gle/yuQtkJQcR7J8kwJL7