Počinju Dani volonterskog rada Imotske krajine – uključite se!

Međunarodnim danom volontera i ove godine počinju Dani volonterskog rada Imotske krajine i traju tijekom cijelog mjeseca prosinca. Uključite se – svaka nova akcija je prilika za dobra djela!

Dane započinjemo volonterskom akcijom u Osnovnoj školi „Ivan Leko“ Proložac izradom nakita za božićnu jelku. Nastavljamo s našim višegodišnjim volonterskim programom pomoći u učenju, u kojem volonterke Centra za održivi razvoj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama pružaju pomoć u učenju, daju besplatne instrukcije iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole.

Dani se nastavljaju provođenjem različitih volonterskih akcija i edukacija u suradnji s osnovnim i srednjim školama i lokalnim udrugama s područja Imotske krajine, nizom radionica za volontere, a za organizatore volontiranja organiziramo trening o upravljanju volonterima.

Rad imotskih volontera promoviramo u radio emisijama, na mrežnim stranicama lokalnog volonterskog centra i društvenim mrežama Centra za održivi razvoj.

Pozivamo vas da redovito pratite mrežnu stranicu našeg lokalnog volonterskog centra volonteri-im.eu, kao i društvene mreže Centra za održivi razvoj na kojima možete saznati više o svim pojedinačnim  događanjima, te načinima na koje se možete uključiti.

Dani volonterskog rada dio su projekta lokalnog volonterskog centra „Volontiram – činim svoj svijet boljim“, koji Centar za održivi razvoj (COR) provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.