Poziv na edukaciju o utjecaju volontiranja na socijalnu inkluziju

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj (Volonterski centar Osijek) poziva na interaktivni trening s kolegama iz cijele Europe koji tematizira utjecaj koje volontiranje ima na socijalnu uključenost mladih, izazove s kojima se organizatori volontiranja nose te načine kako ih prevladati u provedbi inkluzivnih volonterskih programa. Edukaciju organizira organizacija Volunteer Ireland i održat će se na engleskom jeziku, u utorak, 19. siječnja 2021. godine, s početkom u 11:00 sati prema našem vremenu, putem ZOOM aplikacije.

Poveznica za prijavu:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAldeugqzkuHN0OL6Rjms4ry8fisIqoe5wF
Riječ je o novoj edukaciji koju su razvile partnerske organizacije iz Europe kroz partnerski projekt “Making it matter – the impact of volunteering on social inclusion”, koji je sufinanciran iz programa Europske unije Erasmus+.

Ciljevi edukacije:
– predstaviti projekt Making it Matter i njegovu svrhu,
– usvojiti razumijevanje pojma mladih u nepovoljnom položaju,
– identificirati dobrobiti volontiranja za volontere i organizatore volontiranja,
– istražiti načine uključivanja mladih u nepovoljnom položaju u volontiranje te potrebne resurse za organizatore volontiranja,
– razmotriti i osvijestiti prepreke s kojima se susreću mladi u nepovoljnom položaju prilikom volontiranja,
– kreirati akcijski plan organizacije za uključivanje mladih u nepovoljnom položaju u volontiranje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Erasmus+ Programa: Strategic Partnership for Youth. Nositelj projekta je DKolektiv (Volonterski centar Osijek), a projekt se provodi u partnerstvu sa sljedećim organizacijama: Bundesnetzwerk Bürgerschaftliches Engagement (BBE) iz Njemačke, European volunteer centre / Centre Europeen du Volontariat (CEV) iz Belgije, Slovenska filantropija-združenje za promocijo prostovoljstva iz Slovenije, Frivilligcenter og Selvhjælp Danmark (FriSe) iz Danske te Volunteer Ireland / Volunteering Ireland trading as Volunteer Ireland iz Irske.