Poziv volonterima i volonterkama na uključivanje u program pomoći u učenju

Centar za održivi razvoj (COR) nastavlja s programom pomoći u učenju, 20. svibnja 2023. godine, u 10 sati, ponovno otvarajući vrata učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole, koji trebaju pomoć u učenju iz hrvatskog, engleskog jezika i matematike.

Višegodišnjim volonterskim programom pomoći u učenju, u sklopu projekata „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ i “Volontiram u školi – volontiram za zajednicu” volonteri i volonterke pružaju učenicima pomoć u učenju besplatnim instrukcijama. Ovaj program COR provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama u okviru Lokalnog volonterskog centra Imotski, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Prvim danom volontiranja uključujemo se u kampanju Hrvatska volontira koja se ove godine provodi pod sloganom: Mali doprinos za veliki utjecaj.

Centar je ovim programom, uz vrijedne volontere i volonterke, koji su darovali svoje vrijeme i znanja, godinama olakšavao obrazovanje mnogim učenicima Imotske krajine. Tako i ove školske godine COR objavljuje poziv volonterima i volonterkama na poziciji ”Pomagač/ica u učenju” da se uključe u ovu aktivnost. Poziv se odnosi na volontiranje u Centru za održivi razvoj pružanjem besplatnih instrukcija.

Pozivamo  sve zainteresirane volontere/ke da nam se jave na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com ili pozivom na broj 098 540 538, radnim danom od 10 do 14 sati!

Tko može volontirati kao pomagač/ica u učenju?

Osoba s dobrim poznavanje područja iz kojeg će kao volonter/ka pružati instrukcije (hrvatski jezik, engleski jezik ili matematika)

Osoba koja je sklona radu s djecom

Osoba koja je komunikativna i fleksibilna

Osoba s puno dobre volje i malo slobodnog vremena

Zašto volontirati u Centru za održivi razvoj?

Kroz volonitranje stječeš nova iskustva, upoznaješ različite ljude i pridonosiš razvoju zajednice

Stječeš priliku sudjelovanja na različitim edukacijama koje provodi udruga

Razvijaš vlastite komunikacijske i socijalne vještine

Imaš mogućnost dobivanja potvrde o volontiranju (koja može biti korisna za upis željenog fakulteta, pronalaska posla ili dobivanje stipendija) i potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje

Pomažeš onim kojim je to zaista potrebno te na kvaliteta način ispunjavaš svoje slobodno vrijeme

Koliko često se volontira kao pomagač u učenju?

Naši ”Pomagači u učenju” volontiraju kroz cijelu školsku godinu te se o svojim volonterskim satima dogovaraju s koordinatoricom volontiranja. Nema određenog broja sati, već se u zajedničkom dogovoru pronalaze najbolja rješenja za volontere i korisnike.

Pridružite nam se kako bismo zajedno pružili našim najmlađima priliku za stjecanjem znanja, a tako i boljim šansama u životu! Naš mali doprinos!