Poziv volonterkama i volonterima za uključivanje u program pomoći u učenju

I u novoj školskoj godini Centar za održivi razvoj (COR) pružat će pomoć u učenju učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole, koji trebaju pomoć u učenju iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike.

Višegodišnjim volonterskim programom pomoći u učenju, u sklopu projekta „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ volonteri i volonterke pružaju učenicima pomoć u učenju besplatnim instrukcijama. Ovaj program COR provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama u okviru Lokalnog volonterskog centra Imotski, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Centar je ovim programom, uz vrijedne volontere i volonterke, koji su darovali svoje vrijeme i znanja, godinama olakšavao obrazovanje mnogim učenicima Imotske krajine. Tako i ove školske godine COR objavljuje poziv volonterima i volonterkama na poziciji ”Pomagač/ica u učenju” da se uključe u ovu aktivnost. Poziv se odnosi na volontiranje u Centru za održivi razvoj pružanjem besplatnih instrukcija iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike.

Pozivamo  sve zainteresirane volontere/ke da nam se jave na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com, neku od postojećih društvenih mreža  (Facebook, Instagram) ili pozivom na broj 099 536 2000 radnim danom od 8 do 16 sati!

Tko može volontirati kao pomagač/ica u učenju?

  • Osoba s dobrim poznavanje područja iz kojeg će kao volonter/ka pružati instrukcije (hrvatski jezik, engleski jezik ili matematika)
  • Osoba koja je sklona radu s djecom
  • Osoba koja je komunikativna i fleksibilna
  • Osoba s puno dobre volje i malo slobodnog vremena

Zašto volontirati u Centru za održivi razvoj?

  • Kroz volonitranje stječeš nova iskustva, upoznaješ različite ljude i pridonosiš razvoju zajednice
  • Stječeš priliku sudjelovanja na različitim edukacijama koje provodi udruga
  • Razvijaš vlastite komunikacijske i socijalne vještine
  • Imaš mogućnost dobivanja potvrde o volontiranju (koja može biti korisna za upis željenog fakulteta ili pronalaska posla) i potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje
  • Pomažeš onim kojim je to zaista potrebno te na kvaliteta način ispunjavaš svoje slobodno vrijeme

Koliko često se volontira kao pomagač u učenju?

Naši ”Pomagači u učenju” volontiraju kroz cijelu školsku godinu te se o svojim volonterskim satima dogovaraju s koordinatoricom volontiranja. Nema određenog broja sati, već se u zajedničkom dogovoru pronalaze idealna rješenja za volontere i korisnike.

Koliko je potrebno volontera/ki?

Budući da broj prijavljenih učenika i učenica često premaši naše mogućnosti, svi zainteresirani volonteri/ke su dobrodošli!

Uključite se u program pomoći u učenju kako bismo našim najmlađima osigurali bolje startne pozicije u životu da se priliku za boljim šansama u životu!

Detaljnije zadatke i mogućnosti volontera i volonterki potražite u Opisu volonterskog mjesta: