Rezultati kampanje Hrvatska volontira 2020.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira organizirana je u Hrvatskoj desetu godinu zaredom. Iako se tradicionalno održava u svibnju, zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 u 2020. godini premještena je na rujan. Kampanjom želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kampanja je održana od 23. do 26. rujna te je okupila 114 organizatora volontiranja koji su u 68 gradova i općina proveli 166 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 2.202 volontera poklonilo je 10.241,5 volonterskih sati svojim zajednicama. Kampanja se odvijala i on-line tijekom rujna na društvenim mrežama putem kojih je predstavljeno 68 kratkih video priča i iskustava volontera i organizatora volontiranja.

Kampanju Hrvatska volontira 2020. organizirao je Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s četiri regionalna volonterska centra (Volonterskim centrom Zagreb, Volonterskim centrom Osijek, Udrugom „MI“ – Volonterskim centrom Split i Udrugom SMART – Volonterskim centrom Rijeka), te lokalnim volonterskim centrima.

Dokumentarni film o aktivnostima možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=vJu6-M94FPo

Izvor: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr