Sretan Međunarodni dan volontera

Centar za održivi razvoj i naš lokalni volonterski centar čestitaju Međunarodni dan volontera svim volonterima i volonterkama koji su u protekloj godini darovali svoje vrijeme kako bi naš svijet učinili boljim.  

Međunarodni dan volontera ujedno je i početak Dana volonterskog rada Imotske krajine koji traju tijekom cijelog mjeseca prosinca. Dane smo započeli nastavkom našeg višegodišnjeg volonterskog programa pomoći u učenju, u kojem volonterke Centra za održivi razvoj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama pružaju pomoć u učenju, daju besplatne instrukcije iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole.

Dani se nastavljaju provođenjem različitih volonterskih akcija i edukacija u suradnji s osnovnim i srednjim školama i lokalnim udrugama s područja Imotske krajine, nizom radionica za volontere, a za organizatore volontiranja organiziramo trening o upravljanju volonterima.

Rad imotskih volontera promoviramo u radio emisijama, na mrežnim stranicama lokalnog volonterskog centra i društvenim mrežama Centra za održivi razvoj.

Organiziramo i okrugli stol na kojem ćemo informirati šire građanstvo, posebno mlade o volontiranju i promovirati volonterstvo kao način sudjelovanja u životu zajednice.

Pozivamo vas da pratite mrežnu stranicu našeg lokalnog volonterskog centra volonteri-im.eu, kao i društvene mreže Centra za održivi razvoj na kojima možete saznati više o svim pojedinačnim  događanjima, te načinima na koje se možete uključiti.

Dani volonterskog rada dio su projekta lokalnog volonterskog centra „Volontiram – činim svoj svijet boljim“, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.