Volonterska akcija pripreme Živih jaslica u Prološcu

Lokalni volonterski centar COR-a podržao je volontersku akciju pripreme Živih jaslica u Prološcu nabavom potrebnih materijala.

Organizator akcije je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Proložac. U tijeku su pripreme scenografije, a uigrava se i predstava uprizorenja Isusova rođenja u kojoj sudjeluju brojni glumci amateri i volonteri. Na sam blagdan Božića pod mostom rijeke Suvaje odigrat će se dramski prikaz Isusova rođenja u kojem sudjeluje preko 150 kostimiranih glumaca amatera. Postav Živih jaslica ostat će u koritu rijeke zajedno sa scenografijom do kraja božićnih blagdana. 

Volonterska akcija pripreme Živih jaslica dio je Dana volonterskog rada Imotske krajine, koji se već tradicionalno organiziraju u okviru  projekta lokalnog volonterskog centra „Volontiram – činim svoj svijet boljim“, a koji Centar za održivi razvoj (COR) provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.