Za čišću Imotu

Centar za održivi razvoj u suradnji s Tehničkom školom Imotski provodi ekološku akciju „Za čišću Imotu“ u petak, 1. listopada 2021. godine, od 14 sati. Ovom volonterskom akcijom uključujemo se u kampanju Hrvatska volontira 2021. koja se ove godine provodi pod sloganom: Dobro je što ste tu!

Akcijom čišćenja okoliša imotskih srednjih škola, a potom njihova ozelenjivanja sadnjom maslina želimo potaknuti naše sugrađane da poboljšaju svoju životnu sredinu, daju doprinos borbi protiv klimatskih promjena i u mlađim generacijama probuditi brigu za okoliš.

Ekološka akcija provodi se u okviru projekta lokalnog volonterskog centra „Volontiram – činim svoj svijet boljim“, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Pozivamo  sve zainteresirane volontere i volonterke kojima je čist okoliš na srcu i mogu darovati svojoj zajednici nekoliko sati svog slobodnog vremena da se jave na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com, neku od naših postojećih društvenih mreža  (Facebook, Instagram) ili pozivom na broj 095 818 96 35, radnim danom od 10 do 16 sati!

Detaljnije zadatke i mogućnosti volontera i volonterki potražite u Opisu volonterskog mjesta: