Završavaju Dani volonterskog rada

Lokalni volonterski centar Centra za održivi razvoj održao je treće Dane volonterskog rada Imotske krajine u okviru projekta „Volontiram – činim svoj svijet boljim, u kojima cijeli mjesec prosinac posvećuje obilježavanju i promicanju volonterskog rada na području Imotske krajine.

Ove godine tako smo osmislili i podržali različite volonterske akcije, proveli brojne edukacije djece i mladih u suradnji s osnovnim i srednjim školama te lokalnim udrugama s područja Imotske krajine, a za organizatore volontiranja organizirali smo dva treninga o upravljanju volonterima. Bili smo u Metkoviću gdje smo se upoznali s radom Volonterskog centra Udruge Dobra.

Pozivamo sve sugrađane da se uključe, jer volonterski centar ide dalje! Ako imate dobru ideju, obratite se lokalnom volonterskom  centru. Pratite mrežnu stranicu našeg lokalnog volonterskog centra https://volonteri-im.eu/, kao i društvene mreže Centra za održivi razvoj na kojima možete saznati više o svim pojedinačnim događanjima, te načinima na koje se možete uključiti. Zainteresirani se mogu obratiti mailom cor.dalmacija@gmail.com.

Svim malim velikim imotskim volonterima želimo sretnu novu godinu, punu zdravlja i mira. Neka i godinu koja dolazi obogate volonterskim doprinosom razvoju naše zajednice. Neka i dalje ulažu svoje vrijeme i dobru volju kroz naoko male, a nerijetko velike stvari i tako svoj svijet učine boljim.

Projekt „Volontiram – činim svoj svijet boljim“  Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac, Udrugom mladih „KUM“ Proložac, općinama Proložac, Podbablje i Runovići, u suradnji s Volonterskim centrom Split, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i ostalim imotskim školama, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.